Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mesosttryffel

 
Skriv ut

Vill du ha sötare tryffel väljer du blockchoklad. Renare chokladsmak kräver högre kakaohalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i bitar och smält dem i mikron på högsta effekt tillsammans med grädden. Börja med 45 sekunder och rör så om med gaffel. Mikra ytterligare 15 sekunder i sänder tills chokladen är smält.
  2. Rör då i kokosfettet. Riv mesosten grovt och smält den på mellaneffekt med samma teknik som ovan. När den börjar bubbla och sprätta rörs den ner i chokladblandningen. Om smeten inte blir helt jämn gör det inget - det blir faktiskt extra gott.
  3. Ställ i kylen tills smeten halvstelnat till formbarhet, ca 1 timme. Forma en teskedsmängd i taget till en liten boll, rulla i råsocker och förvara i kyl till serveringsdags. Håller ca 5 dagar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.