Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mikrokladdkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabb och lätt att göra

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vidd mikrosäker form, ca 30cm i diameter. Har du inte en sån vidd form eller så stor mikro kan du grädda kakan i en något mindre form och häll över en del av smeten i små glas eller formar. Grädda på full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.