Gillar du After Eight så kommer du att tycka om de här kakorna. De påminner om riktigt smarriga brownies med ett vitt täcke som ger kakorna en frisk mintsmak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt det svalna. Rör samman äggvispet och chokladblandningen.
- Blanda mjöl och salt. Hacka nötterna fint. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten. Rör till sist ner de hackade nötterna.
- Smörj en form, ca 20x30 cm. Häll chokladsmeten i formen och grädda kakan cirka 20 minuter eller tills en provsticka är torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler.
- Rör samman smör, florsocker och pepparmintsextrakt. Tillsätt grädden, lite i taget, tills krämen känns bredbar. Bred ut mintkrämen över kakan. Ställ kakan kallt.
- Smält chokladen och smöret på svag värme. Dekorera kakan med ett mönster av chokladsås.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar