Det här är en lyxig liten tårta som går mycket snabbt att baka. Rulltårtsbotten och kaffesmakande fyllning färgglatt paketerat i ett läckert marsipanhölje.
Instruktioner
- Börja med bottnen: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och kaffepulver. Vänd ner blandningen i äggvispet.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett smörgåspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Låt kakan vila.
- Gör fyllningen: Mjukrör glassen med kaffepulvret. Bred ut fyllningen till ett cirka 1 cm tjockt lager.
- Rulla samman kakan från kortsidan. Låt den ligga i frysen medan garneringen förbereds.
- Gör garneringen: Färga marsipanen med ett par droppar hushållsfärg. Kavla sedan ut marsipanen till samma mått som kakrullen.
- Ta ut kakrullen ur frysen och lägg den på ett fat. Svep marsipanplattan tätt runt rullen. Sikta kakao över tårtan och servera genast.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar