Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockarulle

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en lyxig liten tårta som går mycket snabbt att baka. Rulltårtsbotten och kaffesmakande fyllning färgglatt paketerat i ett läckert marsipanhölje.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och kaffepulver. Vänd ner blandningen i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett smörgåspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Låt kakan vila.
  4. Gör fyllningen: Mjukrör glassen med kaffepulvret. Bred ut fyllningen till ett cirka 1 cm tjockt lager.
  5. Rulla samman kakan från kortsidan. Låt den ligga i frysen medan garneringen förbereds.
  6. Gör garneringen: Färga marsipanen med ett par droppar hushållsfärg. Kavla sedan ut marsipanen till samma mått som kakrullen.
  7. Ta ut kakrullen ur frysen och lägg den på ett fat. Svep marsipanplattan tätt runt rullen. Sikta kakao över tårtan och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.