Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbaguetter

 
Skriv ut

Baguetter som passar bra till vår egen skandinaviska mat. Blir 4 baguetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Rör ihop jäst, vatten, socker, salt och olja i en bunke.
  3. Rör ner morötter och solrosfrön och arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg.
  4. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  5. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Forma varje bit till en rund bulle som rullas ut till plåtlånga baguetter.
  6. Lägg på bakpappersklädd plåt, mjöla dem lätt och jäs övertäckta ytterligare 30 minuter.
  7. Skåra bröden med en vass kniv och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.