Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsdessert

 
Skriv ut

En härlig kombination av morotskaka och morotssorbet som toppas med krämig glasyr och syltade morötter. En läcker dessert att bjuda på! Du bör göra morotssorbeten i glassmaskin annars blir den isig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sorbet: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5-10 minuter. Blanda alla juicer i en rostfri kastrull och värm dem med socker och glykos. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den varma vätskan.
  2. Låt svalna och kör den i en glassmaskin tills sorbeten är krämig och fast i konsistensen. Ställ in den i frysen i 1-2 timmar så går den lättare att skeda upp.
  3. Morotskaka: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner dem, finrivna morötter och olja i äggsmeten.
  4. Häll upp smeten i en form ca 23 x 34 cm med kanter och med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan i ugnen i ca 50 minuter, tills den är genomgräddad. Låt den svalna.
  5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser och bred den över kakan när kakan kallnat.
  6. Syltade morötter: Ansa morötterna, klipp av blasten och skala dem. Koka upp socker och vatten. Lägg i morötterna, låt koka upp och sjud dem i 5-10 minuter. Drag av dem från plattan och låt svalna i lagen.
  7. Servering: Skär upp morotskakan och lägg upp bitar på assietter. Doppa en matsked i varmt vatten och skeda upp sorbeten. Garnera med syltade morötter.
  8. Morotskakan som blir över kan du frysa in och är perfekt att bara ta fram när oväntade gäster kommer eller när du är sugen på något gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.