Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsrulltårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Supersaftig och lite kryddig rulltårta med en fräsch apelsinfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, pepparkakskryddor, salt och apelsinskal i en skål och rör ner äggsmeten. Tillsätt smör- & rapsolja och finriven morot.
  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Strö socker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet som kakan gräddats på.
  4. Blanda mjukt smör, färskost, florsocker och rivet apelsinskal och bred över kakan. Rulla ihop från långsidan. Linda in kakan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.