Ett läckert tilltugg eller en liten förrätt.
Instruktioner
- Låt de oljemarinerade tomaterna rinna av på ett hushållspapper och strimla dem fint. Ansa, skölj och skär salladslöken i fina ringar. Skölj och skaka basilikan torr, nyp av bladen. Spara några bladbuketter för garnering. Strimla resten av basilikabladen. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
- Blanda tomatstrimlor, lökringar, basilikastrimlor och vitlök med kaprisen. Tärna mozzarellan och blanda ner. Smaksätt med salt och peppar. Värm ugnen till 225 grader.
- Skölj den färska tomaten och skiva den tunt, ta bort blomfästet. Lägg tomatskivorna på det rostade brödet, strö över lite salt och peppar. Täck tomaterna med mozzarellablandningen, droppa över olivoljan och lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Gratinera brödskivorna ca 12 minuter tills de är vackert guldbruna. Halvera eller dela bröden i flera bitar. Garnera med basilikabladen och servera dem varma.
Publicerat den
2 januari 2008
Skriv kommentar