Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mullvad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mycket god efterätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla mandeln och stoppa i en i varje plommon. Lägg dem i en oval hög i mitten på ett fat.
  2. Vaniljfromage: Skjölj gelantinbladen och låt dem ligga i kallt vatten en stund. Rör ägget och sockret vitt och pösigt.
  3. Krama gelantinet och smält det över svag värme, låt lösningen svalna men ej stelna.
  4. Vispa grädden till skum. Rör ner gelantinet i äggsmeten och blanda i grädden dåsmeten börjar stelna. Låt fromagen stelna något och bred den jämn över plommona.
  5. Garnering: Vispa grädden och sockret bred det över fromagen och strö sist flisad choklad över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.