Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattfranska

 
Skriv ut

Småbröd som jäser under natten och gräddas på morgonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta degen några minuter så att den blir smidig. Låt den sedan vila 15 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ut den till en rulle som delas i 10 delar.
  3. Lägg dessa på en bakpappersklädd plåt.
  4. Sätt in plåten i kall ugn tillsammans med en skål kallt vatten. Fukten från vattnet förhindrar degen att torka på ytan. Låt plåten och vattnet stå i den kalla ugnen över natten (9-10 timmar).
  5. Ta ut plåten och vattnet, värm ugnen till 250 grader.
  6. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda ca 8 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.