Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötgömmor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Testat en ny småkaka i kväll, blev jättegoda med en härlig smak av hasselnötsmassa. Jag fick ut 25 dubbla kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och florsocker kraftigt, tillsätt gulorna en i taget, och sen salt, vanilj och mjöl.
  3. Forma två rullar à cirka 6 cm, slå in dem i plastfilm och lägg i kylen 1 timme.
  4. Skär rullarna i 2 mm tjocka skivor, lägg kakorna på plåt med bakpapper, grädda 10-12 minuter. Låt dem kallna.
  5. Bred nötmassa på hälften av kakorna, lägg ihop dem två och två. Garnera med smält choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 9 juli 2014

    Jättegoda kakor! Degen var mycket lätt att jobba med! Tyvärr misslyckades jag med garneringen, så det skippar jag nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.