En raffinerad variant med valnötter, kanel och skal av apelsin, som ger en extrafin smak.
Instruktioner
- Smält matfettet utan att det blir brunt. Låt svalna.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med en elvisp.
- Rör ner det avsvalnade matfettet och tillsätt apelsinskal.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det växelvis i äggsmeten tillsammans med mjölken.
- Häll smeten i pappersformar eller smorda muffinsformar.
- Grädda i ugn i ca 10 minuter, 200 grader.
- Hacka valnötterna, lägg dem i en kastrull med apelsinskal, socker, vatten och kanel. Låt blandningen koka tills vätskan kokat bort.
- Bred nötblandningen över de halvgräddadde kakorna. Fortsätt att grädda dem ytterligare 5-10 minuter. Känn med en provsticka om kakorna är färdiggräddade. Om provstickan känns torr är de klara. Låt svalna på galler.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar