Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmuffins

 
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

En raffinerad variant med valnötter, kanel och skal av apelsin, som ger en extrafin smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet utan att det blir brunt. Låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med en elvisp.
  3. Rör ner det avsvalnade matfettet och tillsätt apelsinskal.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det växelvis i äggsmeten tillsammans med mjölken.
  5. Häll smeten i pappersformar eller smorda muffinsformar.
  6. Grädda i ugn i ca 10 minuter, 200 grader.
  7. Hacka valnötterna, lägg dem i en kastrull med apelsinskal, socker, vatten och kanel. Låt blandningen koka tills vätskan kokat bort.
  8. Bred nötblandningen över de halvgräddadde kakorna. Fortsätt att grädda dem ytterligare 5-10 minuter. Känn med en provsticka om kakorna är färdiggräddade. Om provstickan känns torr är de klara. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.