Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötstänger

 
Skriv ut

Knapriga och sega nötstänger med chokladändar. Gör många när du väl gör, och frys in. De kommer att gå åt, jag lovar! Glutenfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal nötterna och blanda dem med sockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner nötblandningen i äggvitorna. Lägg smeten i en spritspåse utan tyll. Spritsa fingertjocka avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills kakorna har fått lite färg. Låt dem kallna på ett galler. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa kakändarna i chokladen. Förvara gärna kakorna i frysen så att de behåller sin konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.