Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsstänger

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Valnötter och choklad är en utsökt kombination som alltid smakar bra till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg uncan ca 10 valnötskärnor till garneringen, mal resten i en mandelkvarn.
  2. Blanda de malda nötkärnorna med potatismjöl och bakpulver.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan bunke. Vänd ner nötblandningen.
  4. Smörj en liten långpanna eller form, ca 20x20 cm. Häll i nötsmeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler. Skär den sedan i 20 stänger, ca 2x10 cm.
  6. Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad eller i mikron.
  7. Doppa ena halvan av nötstängerna i chokladen. Garnera med halva valnötskärnor. Förvara kakorna svalt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.