Valnötter och choklad är en utsökt kombination som alltid smakar bra till en kopp kaffe.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg uncan ca 10 valnötskärnor till garneringen, mal resten i en mandelkvarn.
- Blanda de malda nötkärnorna med potatismjöl och bakpulver.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan bunke. Vänd ner nötblandningen.
- Smörj en liten långpanna eller form, ca 20x20 cm. Häll i nötsmeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler. Skär den sedan i 20 stänger, ca 2x10 cm.
- Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad eller i mikron.
- Doppa ena halvan av nötstängerna i chokladen. Garnera med halva valnötskärnor. Förvara kakorna svalt.
Publicerat den
22 december 2007
Skriv kommentar