Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrlandsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tunna skivor renkött smaksätter vanliga färsbiffar, grönppeppar ingår också i smeten. Serveras med rotsaksstrimlor och nudlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och strimla rotsakerna. Mjukfräs dem i lite smör och strö över buljongpulvret och ställ åt sidan.
  2. Blanda samman vatten och ströbröd och låt stå ett par minuter. Tillsätt färs, salt, grönpeppar och ägg. Blanda samman allt itll en smidig färs. Forma 8 platt biffar och lägg på en vattensköljd skärbräda. Lägg en biff i handen och täck med en vikt renköttsskiva. Lägg över en biff och tryck ihop kanterna så att du får en biff.
  3. Stek i smör några minuter på var sida. Värm under tiden rotsakerna och späd ev med lite vatten. Servera biffarna med rotsakerna och ev kokot pasta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.