Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Novembergryta

 
Skriv ut

Mustig och värmande i höstmörkret. Och inte dyr heller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitsstorlek och bryn det i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Hacka löken och bryn den också. Lägg samman. Häll på vin, vatten, buljongtärning, svart- och kryddpeppar och koka ca två timmar.
  2. När koket satt igång steker du svampen utan fett tills vätskan försvunnit, tillsätt sedan smör och stek en stund till. Blanda ner den stekta svampen tillsammans med grädden, tranbären och örtkryddorna i grytan och fortsätt koka tiden ut.
  3. Skala och tärna äpplena och tillsätt dem till grytan när ca en halvtimme återstår av koktiden. Smaka av med salt om du tycker det behövs. Klipp över persilja före servering. Ris eller potatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.