Den perfekta tårtan till nyårsafton!
Instruktioner
- Mal nötterna. Vispa ägg och farin pösigt.
Blanda nötterna, vetemjölet och bakpulvret och vänd ner i smeten. Häll upp i smord och mjölad springform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen 175° i cirka 30 minuter.
Låt kakan stå i formen några minuter innan den stjälps upp. Låt svalna på galler.
- Dela kakan i två bottnar. Mosa bananerna. Blanda i citronsaften. Bred moset på den ena bottnen.
- Vispa grädden fast med gelé- och vaniljsockret.
Rör i den rivna nougaten.
Bred 1/3 av gräddblandningen på bananfyllningen.
Lägg på den andra kakbottnen.
Bred resterande fyllning runt hela kakan.
- Lägg chokladen i en spritspåse och slå en knut på påsen.
Lägg i en skål med hett vatten så att chokladen smälter. Spritsa ut siffror från 1 till 12 på Toffifeebitarna och Noblesseplattan.
- Vispa grädden fast med de båda florvarianterna.
Spritsa grädden på tårtan.
Garnera med de numrerade Toffefeebitarna och Noblesseplattan.
Publicerat den
18 november 2008
Skriv kommentar