- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Ett riktigt gott och matigt bröd för alla tillfällen.
Instruktioner
- 1) Ljumma ölet till 37 grader och smula ner jästen i en bunke. Häll sedan ölen över jästen. Rör om och tillsätt filmjölken.
- 2) Rör ner salt, sirap och mjöl.
- Om en hushållsassistent används häll i alla ingredienser utan mjölet och kör på lägsta hastighet ca 1 min så att det blandas ordentligt. Stäng sedan av och häll i lite av mjölet och sätt igång assistenten igen på lägsta och öka hastigheten successivt upp till högsta samtidigt som du häller i mjölet lite lite åt gången.
- 3) Arbeta degen smidig och slät. Täck över med en bakduk och låt det jäsa 1 timme.
- 4) Arbeta igenom degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar vilka formas till 2 runda bollar. Lägg dem på en ugnsplåt, gärna med bakplåtspapper. Om så önskas kan man skåra ett rutmönster med en vass kniv upp på bollarna.
- 5) Täck plåten med en bakduk och låt jäsa 1 timme.
- 6) Sätt ugnen på 175 grader och grädda brödet 50 min i mitten av ugnen. Låte brödet sedan svalan lite på ett ugnsgaller.
Publicerat den
21 november 2007
Skriv kommentar