Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ett riktigt gott och matigt bröd för alla tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Ljumma ölet till 37 grader och smula ner jästen i en bunke. Häll sedan ölen över jästen. Rör om och tillsätt filmjölken.
  2. 2) Rör ner salt, sirap och mjöl.
  3. Om en hushållsassistent används häll i alla ingredienser utan mjölet och kör på lägsta hastighet ca 1 min så att det blandas ordentligt. Stäng sedan av och häll i lite av mjölet och sätt igång assistenten igen på lägsta och öka hastigheten successivt upp till högsta samtidigt som du häller i mjölet lite lite åt gången.
  4. 3) Arbeta degen smidig och slät. Täck över med en bakduk och låt det jäsa 1 timme.
  5. 4) Arbeta igenom degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar vilka formas till 2 runda bollar. Lägg dem på en ugnsplåt, gärna med bakplåtspapper. Om så önskas kan man skåra ett rutmönster med en vass kniv upp på bollarna.
  6. 5) Täck plåten med en bakduk och låt jäsa 1 timme.
  7. 6) Sätt ugnen på 175 grader och grädda brödet 50 min i mitten av ugnen. Låte brödet sedan svalan lite på ett ugnsgaller.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.