Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtgravad romströmming

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En suveränt lättgjord strömmingsinläggning. Den som önskar kan använda naturell crème fraiche och smaksätta med finhackad dragon, timjan och persilja. Välj fiskrom efter tycke och kassa, exempelvis stenbitsrom, ishavs-, regnbåge- eller löjrom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna.
  2. Blanda en lag av vatten, ättika och salt. Lägg fisken i lagen och låt stå 4-5 timmar i kylen, tills den är vit och fast.
  3. Låt fisken rinna av väl.
  4. Rör samman crème fraiche, dill, rödlök och rom till örtsåsen. Blanda ner strömmingsfiléerna i såsen.
  5. Låt strömmingen stå i kylen ca två dygn innan den avnjuts.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.