Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtströmming

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För alla som gillar strömming, passar för påsk, midsommar och jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen under omrörning.
  2. Rulla ihop fisken med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt med skarven nedåt i en låg, vid kastrull eller traktörpanna.
  3. Häll det heta spadet över strömmingen, sjud under lock på svag värme ca 8 min (64 grader innertemperatur). Låt den kallna i spadet.
  4. Blanda i lök, morötter och örter i den inkokta, kalla strömmingen, låt stå och dra i minst sex timmar.
  5. Servera på ett hårt knäckebröd eller tunnbröd med lite skivad rödlök.

Kommentarer (1)

  • Garrik 16 januari 2011

    Jättegott, jag åt kokt potatis och knäckebröd till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.