En otroligt lyxig dessert med goda smakkombinationer. Kladdig chokladbotten, krämig päronbavaroise som toppas med en len pärongelé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner muscovadorörsocker och ägg. Sikta ner övriga ingredienser och blanda samman. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna. Ta 6 utstickare, 4-6 cm i diameter, och tryck ner i kakan. Låt kakan sitta kvar i formarna. Ta bort överflödig kaka.
- Päronbavaroise:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt äggulorna under vispning och sjud till 83 grader. Häll gräddblandningen i en kall bunke och tillsätt päronpuré, vatten och lite karamellfärg. Ta upp gelatinet och krama ut vattnet. Lägg i päronblandningen och mixa. Plasta och kyl till ca 15 grader. Vänd ner lite i taget av den lättvispade grädden i päronblandningen under omrörning. Gör det inte för snabbt, då kan den skära sig. Fördela jämnt över de 6 chokladkakebottnarna och ställ i frysen, gärna över natten.
- Pärongelé:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka blandningen 30 sekunder. Låt svalna lite. Fördela gelén över päronbavaroisen och frys ytterligare några timmar.
- Ta ut bakelserna ca 15 minuter före servering.
Publicerat den
5 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar