Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronbakelse från La Fontaine

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna bakelse kommer ursprungligen från en restaurang i närheten av Louvren, det berömde konstmuseet i Paris. Bakelsen är fylld med päron och en härlig chokladmousse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner det och kakao i äggvispet.
  2. Smörj en långpanna, ca 27x18 cm. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
  3. Gör fyllningen. Bryt chokladen i bitar. Lägg chokladbitarna och konjaken i en skål. Smält i vattenbad.
  4. Vispa grädden hårt. Rör sedan ner grädden i den smälta chokladen. Låt den stelna i kylen ca 30 minuter. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
  5. Blanda citronsaft, vin, vatten och socker i en kastrull. Låt allt koka upp till en lag. Skala, halvera och kärna ur päronen.
  6. Lägg päronen i lagen. Låt dem sjuda några minuter. Tiden beror på hur mogna päronen är. Ta upp päronen med en hålslev. Låt dem rinna av. Sila eventuellt lagen. Ta upp gelatinbladen. Låt dem smälta ner i den varma lagen. Låt det halvstelna.
  7. Skär kakan i åtta bitar. Bred ett tjockt lager fyllning på varje bit. Lägg en päronhalva ovanpå fyllningen. Skeda den halvstelnade lagen över hela bakelsens ovansida. Låt bakverken stelna i kylen ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.