Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päroncupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott???

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i små bitar. Lägg dem i en skål och tillsätt socker och päronkonjak. Blanda runt med jämna mellanrum. Smält smöret, ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vaniljvispen (ovispad) och äggen i det smälta smöret och vispa samman det. Häll de blöta ingredienserna i bunken med de torra och rör försiktigt tills allt blandat sig. Häll i päronen och konjaken och blanda samman det.
  2. Smeten räcker till ca 12 st normalstora cupcakes eller ca 6 st stora. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem. Grädda dem i 190 grader i ca 25 minuter för normalstora och runt 30-35 minuter för stora.
  3. Frosting:
  4. Om det behövs så micra smöret på låg temperatur en liten stund för att få det mjukt men inte rinnande. Vispa det krämigt med en elvisp. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa tills allt blandat sig och ställ en stund i kylen. Kan göras dagen innan eftersom den håller ett tag i kylskåpet i en lufttät behållare. Innan spritsning, plocka fram den och låt dem bli rumstempererad. Dekorera eventuellt med marsipanpäron.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.