Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfruktkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En perfekt sommarkaka

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop mjöl, socker och rumsvarmt smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till em smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm/diam. Låt degen vila i kylen i ca 30 min. Vispa ägg och socker poröst. Dela passionsfrukterna i halvor och skrapa ur fruktköttet. Tillsätt fruktköttet, skal och saft av 1 lime, vaniljsockret, vetemjölet och vispgrädden i äggblandningen. Häll fyllningen i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen på 200' i ca 30 minuter. Låt kallna. Garnera med passinsfrukt och siktat florsocker.

Kommentarer (1)

  • Wombat04 10 maj 2008

    Den här kakan är underbart god. Den är från boken "Skärgårdsdrömmar och Trägårdskakor" och för den som älskar passionsfrukt är det en fantastisk kaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.