Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionssorbet

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En underbart god sorbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg vatten, pressad apelsin- och citronsaft och socker i en kastrull. Låt det koka upp och koka ca 5 minuter, utan att röra i det, så att det blir en simmig lag. Låt lagen kallna.
  2. Halvera passionsfrukterna och gröp ur kärnor och fruktkött. Lägg det i en sil och pressa ut saft och fruktkött med baksidan av en sked. Fortsätt tills kärnorna ligger blanka i silen. Kasta bort dem.
  3. Rör ner fruktsaften i sockerlagen. Frys massan till en sörjig konsistens i frysen.
  4. Vispa äggvitan till hårt skum. Rör ner det i den snösörjiga fruktmassan. Vispa gärna med el-visp så att massan blir luftig.
  5. Täck formen och ställ tillbaka den i frysen. Låt den frysa minst 4-5 timmar.
  6. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med citronmeliss strax innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.