Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbröd

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Rör samman sirap, farinsocker, filmjölk och ägg i en bunke. Blanda de båda mjölsorterna med bikarbonat, hjorthornssalt och kryddorna. Rör ned det i sirapsblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en smord, avlång brödform. Ca 1½ liter. Grädda brödet på galler i nedre delen av ugnen i 175°C i 70 min. Låt limpan svalna i formen innan den stjälps upp på galler. Låt kallna i en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.