Pistagemandlar är en riktig delikatess som kommer från trakterna runt Medelhavet. Här får mandlarna ge smak åt de fantastiskt goda muffinsarna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver med vetemjöl och vaniljsocker. Rör ner det i äggvispet.
- Grovhacka pistagemandlar. Rör ner dem tillsammans med mjölken och det smälta matfettet i äggvispet.
- Färga smeten med ett par droppar grön hushållsfärg. Prova med en droppe i taget så att bakverken inte blir alltför gröna och ser oaptitliga ut.
- Smörj en muffinspanna lätt. Fördela smeten i den. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas från pannan.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar