Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagemuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Pistagemandlar är en riktig delikatess som kommer från trakterna runt Medelhavet. Här får mandlarna ge smak åt de fantastiskt goda muffinsarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver med vetemjöl och vaniljsocker. Rör ner det i äggvispet.
  2. Grovhacka pistagemandlar. Rör ner dem tillsammans med mjölken och det smälta matfettet i äggvispet.
  3. Färga smeten med ett par droppar grön hushållsfärg. Prova med en droppe i taget så att bakverken inte blir alltför gröna och ser oaptitliga ut.
  4. Smörj en muffinspanna lätt. Fördela smeten i den. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas från pannan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.