Pinnarna smakar starkt av chilipeppar och lagrad ost. Pistagenötterna ger gott tugg.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt salt, smör- & rapsolja, ägg, chilipeppar, nötter, ost och ca 5 dl av mjölet. OBS! Spara resten till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord.
Arbeta ev in mera mjöl.
Knåda degen smidig, dela i två delar och rulla till längder.
- Dela varje längd i ca 15 bitar.
Rulla ut längder à ca 25 cm.
Vrid ev samman längder två och två till dubbla pinnar.
- Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
Låt pinnarna torka lite före servering.
- Blir ca 30 st enkla pinnar alt. 15 st dubbla pinnar.
Publicerat den
28 september 2010
Skriv kommentar