Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagepinnar

 
Skriv ut

Pinnarna smakar starkt av chilipeppar och lagrad ost. Pistagenötterna ger gott tugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, smör- & rapsolja, ägg, chilipeppar, nötter, ost och ca 5 dl av mjölet. OBS! Spara resten till utbakningen. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ev in mera mjöl. Knåda degen smidig, dela i två delar och rulla till längder.
  3. Dela varje längd i ca 15 bitar. Rulla ut längder à ca 25 cm. Vrid ev samman längder två och två till dubbla pinnar.
  4. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  7. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt pinnarna torka lite före servering.
  8. Blir ca 30 st enkla pinnar alt. 15 st dubbla pinnar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.