Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonclafouti

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En superdessert som serveras direkt från ugnen innan den sjunker ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Dela och kärna ur plommonen. Stek dem i smör, socker och kanel.
  3. Mal mandeln och blanda med mjöl, socker och vaniljsocker. Rör i grädden.
  4. Tillsätt ägg och äggulor, och vispa smeten slät. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant och lägg i plommonen.
  5. Strö över mandelspån och grädda i 35–40 minuter. Servera ljummen med grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.