Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonclafouti

 
Skriv ut

Här är ett annat recept på clafouti. Det är de små små detaljerna som gör det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela och kärna ur plommonen och stek dem i smör, strösocker och kanel med snittytan nedåt. Låt svalna.
  3. Mixa mandelspånet till pulver i en hushållsmixer.
  4. Blanda det med vetemjöl, strösocker, delad och urskrapad vaniljstång och rivet limeskal.
  5. Tillsätt vispgrädde, ägg, äggulor och vispa lätt.
  6. Smörj och sockra en tvåliters ugnsfast form och häll i smeten.
  7. Lägg i plommonen med snittytan uppåt och strö över mandelspån.
  8. Grädda clafoutin i mitten av ugnen i 30–40 minuter, tills den är gyllene och smeten har stannat till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.