Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonclafoutis

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ta vara på höstfrukten!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en grund pajform, 23 cm i diameter, med smält smör. Kärna ur plommonen och bred ut dem i pajformen i ett lager. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ägg, mjölk och smör och vispa i det i mjölblandningen lite i taget. Vispa tills smeten är slät och utan klumpar. Häll smeten över plommonen och grädda i 30-35 minuter. Smeten ska ha höjt sig och fått fin färg. Ta ut ur ugnen och pudra med florsocker. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.