Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpizza

 
Skriv ut

Vem blir inte sugen på denna söta pizza med massor av läckra plommon! I botten en mördeg som blir bäst om den får ligga i kylen ca 1 timme innan utkavling. Plommonpizzan är godast när den är nygräddad och spröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och smör. Ev behövs lite mera mjöl. Plasta in och låt degen vila i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram mördegen och ta undan en liten bit. Kavla, eller tryck ut resten den direkt på mjölad plåt till ca 30 cm i diameter.
  3. Kärna ur plommonen och skär dem i ganska tunna klyftor. Lägg dem på kakan. Nyp över den lilla degbiten. Strö över råsocker och potatismjöl alt. gelésocker.
  4. Grädda i ugnen 12-14 minuter tills kakan fått fin färg. 15-20 bitar
  5. Vem blir inte sugen på denna söta pizza med massor av läckra plommon! I botten en mördeg som blir bäst om den får ligga i kylen ca 1 timme innan utkavling. Plommonpizzan är godast när den är nygräddad och spröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.