Vem blir inte sugen på denna söta pizza med massor av läckra plommon! I botten en mördeg som blir bäst om den får ligga i kylen ca 1 timme innan utkavling. Plommonpizzan är godast när den är nygräddad och spröd.
Instruktioner
- Mördeg:
Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och smör. Ev behövs lite mera mjöl. Plasta in och låt degen vila i kylen ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram mördegen och ta undan en liten bit. Kavla, eller tryck ut resten den direkt på mjölad plåt till ca 30 cm i diameter.
- Kärna ur plommonen och skär dem i ganska tunna klyftor. Lägg dem på kakan. Nyp över den lilla degbiten. Strö över råsocker och potatismjöl alt. gelésocker.
- Grädda i ugnen 12-14 minuter tills kakan fått fin färg.
15-20 bitar
- Vem blir inte sugen på denna söta pizza med massor av läckra plommon! I botten en mördeg som blir bäst om den får ligga i kylen ca 1 timme innan utkavling. Plommonpizzan är godast när den är nygräddad och spröd.
Publicerat den
10 mars 2012
Skriv kommentar