Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollybrownie

(2 kommentarer)  
Pollybrownie Pollybrownie
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Har faktiskt inte smakat denna ännu, men när jag hittade den på Internet blev jag så sugen, så jag kunde inte undanhålla er receptet! Men nu har jag smakat, mmm.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet, rör ner kakao och rör tills kakaon har smält samman med margarinet. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner margarinblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Häll ner mjölblandningen i äggblandningen, gärna i en sikt. Vänd samman så att allting blandas, men vispa inte! Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna. Smeten skall vara ca 2 cm tjock. Stick ner Polly jämnt fördelat över smeten. Grädda i 175º i 15-20 minuter. Låt svalna. Servera gärna med vispad grädde eller lite vaniljglass.

Kommentarer (2)

  • Casinotjejen 5 juni 2009

    Jag har gjort dessa två ggr - riktigt uppskattade!!

  • Saffransanna 16 januari 2011

    Testade denna kaka idag för att se om det är något jag kan göra till en kommande fest. Ska absolut göra den fler ggr som den Pollyälskare jag är. Kanongod tyckte vi som provsmakade- (jag blandade i ca 50 gram 74% mörk choklad med apelsinsmak som jag råkade ha hemma) Formstorlek alltid bra att veta, min är: ca 25x40cm

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.