Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pomeransmarmelad

 
Skriv ut

God och vacker marmelad till det rostade brödet. Hittar du inte pomeranser i fruktdisken så fråga, de flesta tar hem till nästa dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta frukten noga. Skär frukten i fyra klyftor, skiva den sedan tunnt. Peta bort alla kärnor och lägg dem i en kopp. Lägg skivad frukt i en hink eller stor bunke, häll på vattnet och låt stå över natten. Häll även på lite vatten på kärorna och låt stå.
  2. Dag 2: Väg massan och koka den tills skalen är helt mjuka. Sila spadet från kärnorna, tillsätt det och sockret. Koka massan, under skummning tills skalen är genomskinliga och den måller för ett marmeladprov (häll upp lite massa på ett fat, ställ det i kylen, dra fingret igenom - när massan inte rinner ihop är det färdigt). Häll upp på rena och varma burkar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.