Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmelader

  • Heidikaarina 25 februari 2012

    Hejsan alla matglada!

    Tänkte starta en tråd om marmelader som ni kanske läste på rubriken. Jag vill ha lite idéer och snack om olika marmelader som ni har smakat, gjort osv...

    Så bomba med idéer!!!

    mvh: Heidi

  • pihal 25 februari 2012

    Dom bästa köpta marmeladerna enligt mig är ett märke som heter Robertsson´s. Bäst är deras citronmarmelad. Självklart blir hemmagjort bäst vilket jag gör ibland när tid och lust faller på. Favorit när jag gör själv är gärna något med smak av ingefära och ev päron.

  • boz1965 25 februari 2012

    Fick en tvåkilos trälåda med clementiner i julas och gjorde marmelad på 1½ kg av dem. Det blev mycket lyckat måste jag säga. Perfekt på ostfrallan till frukostkaffet. Rekommenderas varmt!

  • The_mama97mia 25 februari 2012

    Här blir det marmelad till ostbrickan ibland, finns ju så många trevliga nya smaker på marmelad. Senast provades en marmelad med päron och kummin (tack Marilyn, visst var den god?) och den var toppen till lagrad hårdost. I somras fick jag en spännande marmelad (också den av marilyn som har en toppenbra ostbutik i närheten) med blåbär och peppar! Den var jättegod och rolig!

    VI har sällan marmelad hemma annars och det är inget som nån vill ha på frukostmackan. Förr gjorde jag egen marmelad på olika citrusfrukter, jag gillade den där engelska lite bittra marmeladen.

  • Hilmer54 25 februari 2012

    Brukar göra marmelad på morot och citron den blir god och har en fin färg.

  • ingja17 25 februari 2012

    Tomatmarmelad
    Utsökt gott till ostbricka och att äta på macka tillsammans med mascarponeost, och mycket enkelt att göra.{male-fighter1}{male-fighter1}

  • Mistys 25 februari 2012

    Marmelad gjort på Kaktusfikon är underbart gott. Fick det i Tunisien varje morgon och smaken glömmer man inte. Tyvärr hittar jag inget recept att göra egen när kaktusfikonen är billiga men man kanske kan inprovisera;)

  • Bumbis 25 februari 2012

    Sällan jag äter marmelad men om jag blir sugen köper jag alltid Robertssons björnbärsmarmelad för den är fin.

  • asasto 25 februari 2012

    Hade med mig hemgjord morotsmarmelad till jobbet idag blev väldigt populärt. Hade smaksatt den med citron, v et jag tog något enkelt recept från nätet som jag hittade så jag sökte på morotsmarmelad.

  • bitten56 25 februari 2012

    Fick i julas en marmelad på jordgubbar och lime. Helt underbar smak.(Y)

  • Liindis 25 februari 2012

    Min egna jordgubbsmarmelad är helt underbar!!!,
    Lägger ut det innom kort!!
    Hopp hopp!!

  • svengelsk 26 februari 2012

    Jag gör pomeransmarmelad varje år i januari. Det är då som pomeranserna finns i affärerna. Hiram har ett jättebra recept. Med undantag av vattenmängden är det samma recept som min svärmor gav mig, men det går mycket bättre att göra i stora satser. Grapefrukt är nästan lika gott som pomeranser.

  • Mistys 26 februari 2012

    Skrivet av bitten56 den 25 feb 2012

    Fick i julas en marmelad på jordgubbar och lime. Helt underbar smak.(Y)


    Ett tips: Ingen marmelad men en underbar sås/mos till glass. Skiva färska jordgubbar, riv det gröna skalet från en lime och även saften från den. Blanda med gubbarna. Tillsätt ett par msk socker. Smaka av så du får den sötma du vill ha. Låt stå i kylen ett par timmar. Rör om då och då. Servera jordgubbsmoset till glass. Fantastiskt gott och enkelt(Y) Kan tänka mig att smaken blir ungefär densamma.

  • bitten56 26 februari 2012

    Tack för tipset. Det ska jag verkligen testa.

  • Heidikaarina 26 februari 2012

    Skrivet av ingja17 den 25 feb 2012

    Tomatmarmelad
    Utsökt gott till ostbricka och att äta på macka tillsammans med mascarponeost, och mycket enkelt att göra.{male-fighter1}{male-fighter1}


    Tomatmarmelad är ju heeelt underbart gott!! Odlade egna tomater i somras och vart så mycket tomater över så gjorde marmelad av det, gud så himmelskt med närodlat.

    Provade även tomatmarmelad med basilika! Vart helt ok!

  • Countrygirl 26 februari 2012

    Här är min favoritmarmelad. Gör en rejäl laddning varje höst. Ger även bort burkar i present. Är underbar till en god ost och ett glas rött.

    Plommonmarmelad med vanilj och rom

  • Heidikaarina 26 februari 2012

    Skrivet av Countrygirl den 26 feb 2012

    Här är min favoritmarmelad. Gör en rejäl laddning varje höst. Ger även bort burkar i present. Är underbar till en god ost och ett glas rött.

    Plommonmarmelad med vanilj och rom



    Hemgjord marmelad är en kanonfin present!

  • Cassiopeya 27 februari 2012

    Sist det blev marmeladkok gjorde jag dessa;

    Jordgubbs- och rabarbersylt
    Vet att det är sylt egentligen, fast jag gjorde den lite tjockare så den fick marmeladkonsistens, så smarrig (L) Äter den gärna på en skiva rostat med lagrad ost till.

    Plommonsylt med kanel
    Gör en egen variant av denna sylt och äter som marmelad. Smakar jul och är jättegod på ett grovt kex.

    Tutti-fruttisylt
    Supergod sylt/marmelad som jag ätit både på smörgås, kex och haft som fyllning i tårta. Fast bara att tunt lager, annars blir det gärna för sött.

    Äppelmarmelad
    Om det blir några fina åkerö till hösten ska jag nog testa denna, verkar också jättegod(L)

  • mooseella 28 februari 2012

    Jag gör marmelad på rabarber, ibland smaksatt med vanij. Så gott

  • pihal 28 februari 2012

    Skrivet av mooseella den 28 feb 2012

    Jag gör marmelad på rabarber, ibland smaksatt med vanij. Så gott


    Håller med och här är min variant på denna marmelad.
    Rabarbermarmelad med smak av vanilj

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.