Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Jag har alltid älskat popcorn, i tonåren gjorde jag alltid mina egna popcorn i en gammal kastrull med mycket smör i. De saltades väl i skålen...sedan dröjde det inte länge innan skålen var tom... Här popcorn i kakor...de tar också fort slut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa matfettet och sockret ljust och luftigt. Tillsätt oljan, ca 1 msk åt gången, under ständig omrörning.
  3. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och rör ned i smeten. Tillsätt popcornen.
  4. Klicka upp i formar eller direkt på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Kommentarer (3)

  • marie79 18 maj 2008

    Såå goda kakor, alla jag bjudit har bett om receptet. Jag prövade även att byta ut popcornen mot kina puffar en gång och det vart också KANON gott.

  • Allimac 27 maj 2009

    Ganska söta men väldigt goda kakor! Jag tillsatte 1 tsk vanljsocker i smeten och hackade i 100 g mjölkchoklad. Kakorna klickade jag ut i småformar och ringlade lite kolasås över kakorna innan de gräddades. Också en väldigt god variant av popcornkakor! :)

  • gunillawestrin 5 april 2010

    Goda, lättbakade och uppskattade av såväl stora som små...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.