Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porter-Carneigestek

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Perfekt bjudmat under den kalla, mörka årstiden!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj en gryta där kött / stektermometer får plats. Häll i porter, svartvinbärssaft och soya. Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och en skalad gul lök skuren i stora bitar. Koka ihop.
  2. Stick en köttermometer i köttet så att spetsen hamnar i den tjockaste delen. Lägg köttet i porterblandningen. Låt koka sakta (sjuda) under lock. Vänd på steken en gång under tillagningen.
  3. Ta grytan från värmen när innertemperaturen är 75 grader (brukar ta mellan 1,5-2 timmar). Låt steken ligga och "vila" i skyn 20 minuter innan den skärs upp.
  4. Sås: Vispa ut mjölet (siktat, klimpfritt) i grädden eller skaka mjöl och grädde i shaker/redningsbägare. Vispa ned mjölblandningen i den heta skyn. Låt såsen koka i 3-5 minuter.
  5. Servera gärna med kokt eller pressad potatis, amerikansk grönsaksblandning alt smörkokta haricots verts och/eller brysselkål. Gelé (svart vinbär eller porter) är gott till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.