- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Perfekt bjudmat under den kalla, mörka årstiden!
Instruktioner
- Välj en gryta där kött / stektermometer får plats. Häll i porter, svartvinbärssaft och soya. Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och en skalad gul lök skuren i stora bitar. Koka ihop.
- Stick en köttermometer i köttet så att spetsen hamnar i den tjockaste delen. Lägg köttet i porterblandningen. Låt koka sakta (sjuda) under lock. Vänd på steken en gång under tillagningen.
- Ta grytan från värmen när innertemperaturen är 75 grader (brukar ta mellan 1,5-2 timmar). Låt steken ligga och "vila" i skyn 20 minuter innan den skärs upp.
- Sås:
Vispa ut mjölet (siktat, klimpfritt) i grädden eller skaka mjöl och grädde i shaker/redningsbägare. Vispa ned mjölblandningen i den heta skyn. Låt såsen koka i 3-5 minuter.
- Servera gärna med kokt eller pressad potatis, amerikansk grönsaksblandning alt smörkokta haricots verts och/eller brysselkål. Gelé (svart vinbär eller porter) är gott till!
Publicerat den
4 november 2008
Skriv kommentar