Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterkex

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Krispiga kex som får sin mustiga smak från porter och riven muskot och sitt tuggmotstånd av grahamsmjölet. Jätte goda tillsammans med smakrika ostar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och finfördela det kalla smöret i blandningen. Tillsätt portern och knåda snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och låt den vila kallt i 15-20 minuter.
  3. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, nagga degen med en gaffel och sporra, skär eller stansa ut kex och lägg dem ganska tätt på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda kexen till dess att de är gyllenbruna, ca 10 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.