Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterkorv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som alternativ till porter eller öl kan man ta bara buljong, smaksatt med vitlök, timjan och ev: ½ dl soja

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisarna och skiva dem tunt. Skala och skiva lökarna. Skiva korven.
  2. Varva potatis. lök och korv i en gryta, salta lätt på potatisen. Blanda i en kastrull porter, svartvinbärssaft, smulad buljongtärning, timjan, pressad vitlök, svartpepparkorn och ev enbären, lätt krossade.
  3. Koka upp så buljongentärningen lösar upp sig och slå den blandningen i grytan. Vätskan ska precis nå upp till översta potatislagret, öka på med vatten om det inte räcker.
  4. Låt koka under lock på svag värme tills potatisen är färdig, ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.