- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Jag ville göra en gratäng som inte bara var potatis, så jag slängde ihop lite.
Instruktioner
- Du skalar morötter, potatis och skär ner dem till vanliga skivor för gratäng. Lägg dem i kokande vatten och låt det stå där i fem minuter. Skär ner purjolöken i valfri storlek.
- Häll över potatisen och morötterna i ett durkslag och skölj med kallt vatten så de svalnar.
- Lägg i skivorna och purjolöken i en skål och blanda runt, krydda valfritt efter smak med salt, vitpeppar och svartpeppar.
- Bryn nötfärsen och krydda med tacokryddan.
Gör som vanligt när du gör taco.
- Lägg sedan ett lager med morötter och potatis i din form och sedan ett lager "tacofärs" sedan häller du över all ostsås och varvar sedan potatis/morötter med "tacofärsen".
Sedan häller du på grädden och stör över ost.
- Låt den stå i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter.
200 grader mitt i ugnen.
Publicerat den
16 februari 2008
Skriv kommentar