Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potacograttäng

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Jag ville göra en gratäng som inte bara var potatis, så jag slängde ihop lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du skalar morötter, potatis och skär ner dem till vanliga skivor för gratäng. Lägg dem i kokande vatten och låt det stå där i fem minuter. Skär ner purjolöken i valfri storlek.
  2. Häll över potatisen och morötterna i ett durkslag och skölj med kallt vatten så de svalnar.
  3. Lägg i skivorna och purjolöken i en skål och blanda runt, krydda valfritt efter smak med salt, vitpeppar och svartpeppar.
  4. Bryn nötfärsen och krydda med tacokryddan. Gör som vanligt när du gör taco.
  5. Lägg sedan ett lager med morötter och potatis i din form och sedan ett lager "tacofärs" sedan häller du över all ostsås och varvar sedan potatis/morötter med "tacofärsen". Sedan häller du på grädden och stör över ost.
  6. Låt den stå i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter. 200 grader mitt i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.