Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisentré

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kanon att ha till sin buffé. Det är lite roligare och personligare att få potatisen på detta sätt. Dessutom blir det så mycket godare då.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och skiva potatisen mycket tunt. Ansa och hacka svampen fint. Skala och finhacka löken.
  2. 2. Rör ihop matfettet med pressad vitlök. Smörj sex eldfasta portionformar med det.
  3. 3. Varva potatis, lök och svamp i formarna.
  4. 4. Vispa grädden till hårt skum tillsammans med saltet. Fördela det ovanpå potatisen.
  5. 5. Grädda mtt i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  6. 6. Vispa grädden till såsen till hårt skum. Rör ner gräddfil och det mesta av stenitsrommen.
  7. 7 Toppa varje potatisform med såsen, resterande stenbitsrom och dillvippa. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.