Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskringlor

 
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept som jag lärde mig på hemkunskapen. Kan bakas på nykokt potatis eller på kall potatis. Kringlorna är glutenfria. Utesluter man vanilj- och pärlsocker blir de sockerfria. Tål man inte ägg kan man pensla kringlorna med mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Riv de kokta potatisarna och blanda allt utom ägg och pärlsocker till en jämn smet. Rulla längder 10 - 15 cm långa och forma kringlor i valfri storlek. Vispa ägget och pensla kringlorna. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10 - 15 minuter tills kringlorna är gyllenbruna och känns genombakade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.