Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prästgårdsringar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett gammalt, underbart gott recept på sockerfritt kaffebröd. Om man kan äta socker, doppar man kransarna innan gräddningen i pärlsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett och mjöl blandat med hjorthornssaltet till en grynig massa. Blanda i filen och arbeta in den. Låt degen vila på kall plats.
  2. Kavla ut den till ca 1 cm tjocklek. Inte för tunt. Ta ut ringar med mått. Gör hål i mitten. Använd gärna en äppelurkärnare. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda i 250 grader i cirka 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.