Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschbakelser

 
  • Serverar: 16-18 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Punschbakelser är gammaldags bakverk, som brukar uppskattas av alla. Den malda mandeln kan man utmärkt väl dryga ut med kex- eller kaksmulor - dessa gör kakorna mörare och litet billigare. Se bara till att det blir sammanlagt ca 6 dl. Punschen kan ersättas av apelsinjuice om man så vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt mellan varje så att allt blir väl blandat. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ned detta i äggsmeten. Blanda ned mald mandel och kex- eller kaksmulor.
  2. Klicka ut smeten i muffinsformar med hjälp av två matskedar. Grädda i 175° ca 20 minuter eller tills bakelserna är gyllenbruna. Fukta de färdiga bakelserna med litet punsch.
  3. Man kan göra dessa bakelser helt utan mandel, men de blir då något torrare. Hurra! Fukta med litet mer punsch! :-D

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.