Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschkakor

 
Punschkakor Punschkakor
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Spröda kakor med smak av punsch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och florsocker poröst för hand eller i en matberedare.
  2. Tillsätt punsch eller arraksessens. Blanda i mjölet. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
  3. Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylskåp ca 30 min.
  4. Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk tills den är 3-4 mm tjock. Ta med mått ut runda kakor, 3-4 cm i diameter.
  5. Lägg kakorna på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175º, ca 10 min.
  7. Låt kakorna svalna på plåtar. Flytta sedan över dem på ett galler. Förvara kakorna i burk på torr och sval plats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.