Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Pupusa är fyllda majsbröd från El Salvador, där de serveras med starka såser och cutido, ett tillbehör som liknar coleslaw.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 25 bröd
  2. Arbeta samman majsmjöl och vatten i en stor marberedare till en deg. Stjälp upp den på en lätt mjölad bakytw och dela den i 25 lika stora bitar. Forma bitarna till bollar och kavla ut dem till 1 cm tjocka rundlar. Lägg ca 1 msk mosade bönor mitt på brödet och strö över 2 msk riven hårdost över. Vik ihop degen och tryck till kanterna ordentligt så att fyllningen inte läcker ut.
  3. Pensla olja i en stor tjockbottnad stekpanna och hetta upp den över medelvärme. Grädda bröden ett åt gången i 4 - 5 minuter på varje sida tills de blivit gyllenbruna och fasta. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Lägg de färdiggräddade tunnbröden på en lätt oljad bakplåt och låt stå i 150 graders varm ugn tills de skall serveras

Kommentarer (3)

  • heartfriend 18 juli 2011

    Har du provat att frysa dessa för att värma upp dem och äta dem senare?

  • pihal 18 juli 2011

    Hej! Nej det har jag inte gjort. Jag hade gäster när jag gjorde bröden så jag gjorde en halv sats och allt gick åt. Tror inte det blir så bra att frysa i och med fyllningen. Mvh pia

  • tamara90 8 oktober 2012

    Det går jättebra att frysa in. Är uppväxt med pupusas och det går alldeles utmärkt att frysa in dom färdiga eller frysa in fyllningarna ifall det blir över. Godast är det att tina upp dom i brödrosten!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.