- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God kombination.
Instruktioner
- Arbeta samman färsen med 1/4 av mjölet. Tillsätt salt och peppar.
- Skala och riv löken. Rör in denna och vattnet.
- Blanda ner äggvitan och ställ färsen svalt ca 15 min.
- Ansa purjolökarna och skär dem i ca 6 cm långa bitar. Koka desa i lättsaltat vatten ca 5 min. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
- Forma under tiden färsen till 8 rektangulära biffar på mjölad skärbräda. Lägg en bit purjo på varje biff, rulla ihop färsbiffarna till rullader.
- Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek rulladerna tills de är gylenbruna runt om. Skaka pannan då och då. Beräkna ca 10 min.
- Lägg upp rulladerna på serveringsfat. Garnera med salladsblad och tomater.
- Gott att servera till:
Kokt potatis, grönsallad med dressing av citron och grädde.
Publicerat den
2 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar