Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberfrallor

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett recept jag hörde på vår lokalradio härom dagen och som jag testade att baka idag. Hej "testpanelen" har gjort några korrigeringar i stavningen, eftersom jag ser att något behöver andras men jag vet inte vad, har legat länge på godkännarlistan så det här är inget nytt recept utan det är mitt recept sedan tidigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop rabarber, socker och vatten tills rabarbern har mjuknat. Låt det svalna till 37', rör ner jäst och smör Tillsätt salt och mjöl och bearbeta degen till den är blank och fin. Låt det jäsa i 50 minuter. Knåda degen på bakbordet och forma ca 15 "franskbullar". Lägg på en plåt och låt dem jäsa ytterligare 30-40 minuter. Grädda ca 10-12 minuter Pensla med vatten efteråt.
  2. Ugn 225'

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.