Rabarber och jordgubbar är en slående kombination.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant 20 cm i diameter.
- Vispa ägg och florsocker pösigt. Vänd ner potatismjöl och smör försiktigt och häll smeten i formen.
- Grädda i ugnen 12–15 minuter till gyllenbrun färg. Ta ut och låt kallna.
- Jordgubbsfyllning:
Blötlägg gelatinet till fyllningen. Hacka jordgubbarna grovt.
- Koka upp vatten, citron och strösocker. Lägg i gelatinbladen och lös upp dem. Häll i jordgubbarna. Rör försiktigt. Häll den svalnade blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stelna i frysen.
- Rabarbermousse:
Hacka rabarbern och mixa med yoghurten. Blötlägg gelatinbladen. Vispa äggulorna pösigt med florsockret.
- Värm lite av rabarberblandningen och lös upp gelatinbladet i den. Blanda med all rabarber och vänd ner i äggsmeten. Blanda försiktigt med grädden.
- Klä en form, 24 cm i diameter, med plastfolie. Häll i drygt hälften av rabarbermoussen. Lägg i den frysta jordgubbsfyllningen och fyll på med resterande mousse. Lägg på tårtbotten och tryck till lätt så att ytan blir jämn. Låt stå i frysen ca 6 timmar.
- Ta ut tårtan och vänd upp på ett fat ca 6 timmar före servering. Låt tina i kylskåpet. Garnera.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar