Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermoussetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Rabarber och jordgubbar är en slående kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant 20 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och florsocker pösigt. Vänd ner potatismjöl och smör försiktigt och häll smeten i formen.
  3. Grädda i ugnen 12–15 minuter till gyllenbrun färg. Ta ut och låt kallna.
  4. Jordgubbsfyllning: Blötlägg gelatinet till fyllningen. Hacka jordgubbarna grovt.
  5. Koka upp vatten, citron och strösocker. Lägg i gelatinbladen och lös upp dem. Häll i jordgubbarna. Rör försiktigt. Häll den svalnade blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stelna i frysen.
  6. Rabarbermousse: Hacka rabarbern och mixa med yoghurten. Blötlägg gelatinbladen. Vispa äggulorna pösigt med florsockret.
  7. Värm lite av rabarberblandningen och lös upp gelatinbladet i den. Blanda med all rabarber och vänd ner i äggsmeten. Blanda försiktigt med grädden.
  8. Klä en form, 24 cm i diameter, med plastfolie. Häll i drygt hälften av rabarbermoussen. Lägg i den frysta jordgubbsfyllningen och fyll på med resterande mousse. Lägg på tårtbotten och tryck till lätt så att ytan blir jämn. Låt stå i frysen ca 6 timmar.
  9. Ta ut tårtan och vänd upp på ett fat ca 6 timmar före servering. Låt tina i kylskåpet. Garnera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.