Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpuffar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En vanlig traditionell muffins blir här annorlunda och extra festlig. Frossa i mycket smak av rabarber, mandelmassa och Amaretto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt det smälta matfettet. Blanda väl. Smörj en muffinspanna med matfett.
  3. Gör fyllningen. Skala och skär rabarbern i små bitar. Riv mandelmassan grovt. Blanda rabarber, riven mandelmassa och Amaretto.
  4. Fyll hålen i muffinspannan till 3/4 med smet. Gör en fördjupning i mitten på varje muffins. Fyll med rabarberfyllning.
  5. Grädda på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.