En vanlig traditionell muffins blir här annorlunda och extra festlig. Frossa i mycket smak av rabarber, mandelmassa och Amaretto.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt det smälta matfettet. Blanda väl. Smörj en muffinspanna med matfett.
- Gör fyllningen. Skala och skär rabarbern i små bitar. Riv mandelmassan grovt. Blanda rabarber, riven mandelmassa och Amaretto.
- Fyll hålen i muffinspannan till 3/4 med smet. Gör en fördjupning i mitten på varje muffins. Fyll med rabarberfyllning.
- Grädda på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.
Publicerat den
3 mars 2010
Skriv kommentar